post

Εξαιρετική βραδιά οινογευσίας και γευσιγνωσίας στο Touris Club όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικές ετικέτες


Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου


Μια εξαιρετική γιορτινή βραδιά οίνου και γεύσεων, οινογνωσίας, οινογευσίας και γευσιγνωσίας με Ηλειακή ταυτότητα, διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο εκλεπτυσμένο κελάρι του Touris Club στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την διάρκεια της οποίας όσοι παρευρέθηκαν γεύτηκαν έξι από τα πιο εκλεκτά και αντιπροσωπευτικά εμφιαλωμένα κρασιά της Ηλείας, ένα από κάθε Οινοποιείο του νομού. Από τα Κτήματα ΜΕΡΚΟΥΡΗ και ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και τα Οινοποιεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΡΟΥΒΑ και ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ. Την οινική βραδιά ο σεφ του Touris Club, έντυσε» με ένα εκλεκτό μενού έξι αντιστοίχως πιάτων ειδικά σχεδιασμένων για να αναδείξουν την κάθε ετικέτα κρασιού. Μια πανδαισία οίνων και γεύσεων σε ένα πανέμορφο και υψηλής αισθητικής περιβάλλον.

Την επιλογή των κρασιών έκαναν ο οινογνώσης Λάζαρος Γατσέλας, ο χημικός και οινολόγος Γιώργος Σκουτέρης και η Sommelier Ιουλία Δρούβα. Μάλιστα ο Γιώργος Σκουτέρης και η Ιουλία Δρούβα πριν από την οινογευσία, παρουσίαζαν την «ταυτότητα» και τα πλεονεκτήματα της κάθε ετικέτας, καθώς τα κρασιά σερβίρονταν με μια ιεροτελεστία. Πρώτα δύο λευκά, στη συνέχεια δύο ροζέ και τελευταία τα δύο κόκκινα, ενώ κάθε κρασί συνοδεύονταν από ένα διαφορετικό κάθε φορά πιάτο. Η ταλαντούχα Sommelier Ιουλία Δρούβα ήταν πράγματι εξαιρετική στην παρουσίαση, καθώς νοητά μας ξενάγησε στις ποικιλίες και τους πανέμορφους αμπελώνες της Ηλείας, που πλέον όπως διαπίστωσαν όλοι οι παρόντες, βγάζουν υπέροχα κρασιά που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην αγορά, πολλά δε εξ αυτών όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά του κρασιού. Ποικιλόμορφοι οίνοι που αναδύουν υπέροχα αρώματα από φρούτα, λουλούδια του δάσους, μπαχάρια κλπ. , χρώματα και αρώματα το καθένα με δική του σύνθεση, με δροσιστικές και ισορροπημένες οξύτητες και απολαυστική αίσθηση σε κάθε γουλιά. Όπως ανάφεραν και η κ. Δρούβα και ο κ. Σκουτέρης, τα κρασιά της Ηλείας εντυπωσιάζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τόλμη τους στην ανάδειξη της δυναμικότητας των ποικιλιών.

Δείτε ολόκληρο το άρθο εδώ :