ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Το οινοποιείο Κτήμα Ολύμπια Γη βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό, το Κοσκινά, μόλις δύο χιλιόμετρα από την καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο όπου οι προγονοί μας πριν 150 χρόνια ξεκίνησαν με την καλλιέργεια σταφιδαμπέλου και ελαιοδέντρων. Σήμερα το Κτήμα Ολύμπια Γη είναι είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που ξεκίνησε να παράγει μικρές ποσότητες οίνων ποιότητας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ από το 2008 δημιουργεί το σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος. Ακολουθούμε την οικογενειακή παράδοση σε έναν τόπο ευλογημένο και ιερό, την Ολυμπία, την κοιτίδα του πολιτισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδες. Κάποτε οι αρχαίοι Έλληνες της περιοχής έφτιαχναν κρασί και οργάνωναν συμπόσια, σήμερα εμείς παράγουμε ποιοτικό κρασί εμπνευσμένοι από τα ήθη και τις παραδόσεις του τότε..

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ο αμπελώνας του κτήματος ξεκινά την ιστορία του το 1985 με την αναβίωση , από την τέταρτη γενιά, 35 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, κυρίως φυτεμένου με τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Ο σημερινός ιδιόκτητος αμπελώνας των 100 στρεμμάτων, βρίσκεται στην πιο ξεχωριστή και εύφορη κοιλάδα της Ολυμπίας, η οποία διασχίζεται από τον ποταμό Κλαδέο. Το ιδιαίτερο μικρο-κλίμα και teroir της κοιλάδας παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια αυτή, διότι τα φυτά προστατεύονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, έχοντας πάντα σταθερή ποιότητα στην παραγωγή. Έχουν φυτευτεί και καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι Ελληνικές λευκές ποικιλίες Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, η Ελληνική ερυθρή Αγιωργίτικο, Αυγουστιάτης, η Γαλλική λευκή Chardonnay και οι διεθνείς ερυθρές Syrah και Merlot. Η οικογένεια ακόμα και σήμερα ακολουθεί πιστά το μυστικό των προγόνων για την καλλιέργεια των αμπελιών γεγονός που φαίνεται στην γεύση και στα αρώματα των κρασιών μας.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΗΣ αποτελείται από δύο κτίρια τα οποία περιβάλλονται από τον αμπελώνα του κτήματος. Στο πρώτο κτίριο βρίσκεται ο χώρος παραγωγής, ειδικά σχεδιασμένος ώστε να υποδέχεται τα σταφύλια κατευθείαν από τον τρύγο, με όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Στο δεύτερο κτίριο, ένα πετρόχτιστο αρχοντικό, βρίσκεται η υπόγεια κάβα όπου σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ωριμάζουν-παλαιώνουν τα ερυθρά κρασιά του κτήματος αλλά και η μεγάλη σάλα γευσιγνωσίας όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα μυστικά των οίνων της ΟΛΎΜΠΙΑΣ ΓΗΣ. Στο φιλόξενο χώρο υποδοχής του οινοποιείου εκθέτονται τα προϊόντα της παραγωγής μας και πολλά αλλά τοπικά παραδοσιακά. Το οινοποιείο μας έχει τα κορυφαία πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας παραγωγής ISO 9000:2008, 22000:2005 και HACCP.

Τα Κρασιά μας

PHEIDIAS 2014

MALAGOUSIA

ASSYRTIKO

ARTEMIS

EKECHEIRIA

PHEIDIAS 2015

LUNA VALLE ΛΕΥΚΟ

LUNA VALLE ΚΟΚΚΙΝΟ

LUNA VALLE ΡΟΖΕ

Επισκεφθείτε το e-shop μας και προμηθευτείτε το κρασί της επιλογής σας

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Φόρμα Κράτησης

  Your Name (required)

  Your phone number (required)

  Το κτήμα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει οργανωμένους αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες στους χώρους του , δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προιόντα του και την γαστρονομία της περιοχής είτε δίπλα στο αναπαλαιωμένο πηγάδι είτε στον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου. Το κτήμα μας είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να μπορούν να το επισκεφθούν άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

  Ο σύγχρονος περιηγητής ακολουθώντας τους Δρόμους του κρασιού, μια δράση όπου συμμετέχει το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, μπορεί να διασχίσει τα πιο γραφικά σημεία της αμπελουργικής ζώνης και να ξεναγηθεί σε όλα τα επισκέψιμα οινοποιεία της.

  Σας περιμένουμε στο οινοποιείο μας, στη καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Κλαδέου, να σας γνωρίσουμε και να σας χαρίσουμε ένα αξέχαστο οινικό ταξίδι.

  Η Ξενάγηση-Γευσιγνωσία μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν κράτησης και αφού έχετε λάβει επιβεβαίωση από το Κτήμα Ολυμπία Γη.

  Opening hours: Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 έως 15:00 Σάββατο 10:30 έως 14:30 Το οινοποιείο παραμένει κλειστό Κυριακές και Αργίες